Din luna aprilie, la CJRAE, timp de un an

Curs româno-olandez, unic în România, pentru terapia copiilor cu autism

Un curs româno-olandez destinat copiilor cu autism, unic în România, va fi organizat, la Suceava, de Asociația „Alecs Group” Suceava, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, Centrul Medical Pedagogic Olanda, Centrul Român de Intervenție Socială și Psihoterapeutică și site-ul www.cursuriautism.ro.
 

Primul modul va avea loc pe 2 și 3 aprilie, de la ora 16, la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, mai ales că 2 aprilie este „Ziua internațională pentru conștientizarea autismului”, ne-a informat psih. Constantin Alecsa, președintele asociației organizatoare. El a precizat că, la seminariile care vor avea loc două zile pe lună, timp de 12 luni, se pot înscrie cadre didactice, psihologi, părinți, studenți. Cursurile vor fi susținute de psihoterapeutul Tudor Mitasov, care „vine astfel să umple un gol care există de prea mult timp, copiii cu autism din Suceava neputând fi educați până acum în baza unor cunoștințe speciale”, spune psih. Alecsa. Ele vor cuprinde demonstrații practice cu copii și prezentări video cu tehnici de lucru specifice consacrate în Olanda.  „Dacă instituțiile statului nu oferă servicii specializate pentru copilul cu autism, e cazul ca părinții să îl parafrazeze pe J.F. Kenedy și să se întrebe nu ce poate face țara pentru copilul lor, ci ceea ce pot face ei pentru propriul copil. Cursurile vin să pună la dispoziție tehnicile practice ale intervenției în autism. Metodele aparțin școlii olandeze de abordare a autismului și determină o dezvoltare de neconceput pentru mulți dintre părinți la începutul intervenției. În cadrul terapiei, pacientul nu este considerat a fi copilul, ci el și familia sa, pentru că de aceasta din urmă depinde dezvoltarea micuțului”, spune prof. Mitasov. Specializarea în intervenția în autism va fi certificată prin diplomă eliberată de Ministerul Educației.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: