Prefectul Florin Sinescu vrea să facă ordine la serbările gen „zilele localităților”

Prefectura Suceava a elaborat un ghid al primarilor ce conține normele legale ce trebuie avute în vedere la organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate zilelor localităților – festivaluri, bâlciuri, târguri, piețe și oboare – pe care l-a dat publicității.
 

Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că acest ghid al primarilor a fost elaborat în urma controalelor efectuate anul trecut de comisii mixte care au verificat organizarea evenimentelor dedicate zilelor localităților din județul Suceava, când s-a constatat că primarii nu cunosc normele legale care reglementează desfășurarea acestui gen de manifestări. El a reamintit că, în iunie 2012, a emis un ordin prin care s-au constituit comisii mixte de control privind respectarea normelor legale pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate zilelor localităților din județ și a fost încheiat un protocol prin care au fost stabilite atribuții de control pentru fiecare instituție în parte. Prefectul a precizat că ghidul pentru organizarea și desfășurarea acestor evenimente este structurat pe trei capitole, de la activitățile premergătoare desfășurării manifestărilor, la cele întreprinse în timpul desfășurării manifestărilor și cele desfășurate după terminarea manifestărilor. „Ghidul a fost transmis tuturor unităților administrativ-teritoriale din județ. Controalele pe această linie vor continua în baza ordinului emis anul trecut. Vrem să ne asigurăm că sunt respectate regulile de comercializare a produselor și serviciilor în locuri publice și că sănătatea și siguranța populației nu sunt puse în pericol la acest gen de manifestări” a declarat Florin Sinescu. Ghidul indică primarilor toate demersurile care trebuie făcute pentru organizarea de manifestări publice, de la asigurarea avizelor necesare, a amenajării zonei unde se desfășoară manifestările, la asigurarea ordinii, a măsurilor de securitate la incendiu, a modului în care se pot organiza focuri de artificii, dar și autorizarea parcurilor de distracție. Totodată, în ghid se pune accent pe siguranța alimentară și verificarea comercianților de produse alimentare, iar, în cazul în care se oferă gratuit preparate gătite, se cere ca DSVSA și DSP să fie informate pentru a efectua controlul sanitar-veterinar cu privire la produsele folosite, localul de preparare și persoanele care gătesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: