Bibliotecarii din județ s-au întâlnit la Fălticeni

La Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” a avut loc vineri Colocviul profesional cu bibliotecarii coordonatori ai bibliotecilor municipale și orășenești din județul Suceava. Alături de bibliotecari, printre participanți s-au numărat deputatul Ioan Stan și primarul Cătălin Coman.
 

„Este o activitate realistă în primul rând, apoi este o activitate care scoate în evidență necesitățile pe care le are comunitatea fălticeneană în acest domeniu cultural, iar beneficiarii ideilor care reies din acest schimb de experiență sunt locuitorii comunităților pe care le reprezentați dumneavoastră” a spus primarul Cătălin Coman, în deschiderea manifestării. Tema colocviului a fost „Servicii specializate pentru întreaga comunitate”, discuțiile purtate având ca teme „Biblioteca mileniului III” (moderator, managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, Gheorghe Gabriel Cărăbuș), „Planificarea activității de bibliotecă” (moderator, bibliotecar metodist Mirela Lica), „Planul strategic de dezvoltare a unei biblioteci” (moderator, Lăcrămioara Cocuz, șef de serviciu în cadrul Bibliotecii „I.G. Sbiera”). Nicoleta Hoștinaru, șefa Bibliotecii „Eugen Lovinescu”, a prezentat „Exemple de bune practici la Biblioteca Municipală Fălticeni”, printre acestea numărându-se proiectul „Cetățeanul în primul rând” și „Clubul senioarelor”. „Eu mi-aș dori ca împreună cu dumneavoastră să aducem înapoi în bibliotecă iubitorii de carte. Să aducem aici în bibliotecă nu numai copii, să îi aducem și pe cei ajunși la vârsta adolescenței, pe toți cetățenii. Adevărata informație o găsim în carte” a fost îndemnul deputatului Ioan Stan pentru bibliotecarii suceveni. Întâlnirea de la Fălticeni, organizată de Primăria și CL Fălticeni, Biblioteca Buco-vinei „I.G. Sbiera” Suceava și Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” Fălticeni, s-a finalizat cu o vizită la muzeele din urbea de pe Șomuz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: