La Universitatea „Ștefan cel Mare”

„Student pentru o zi”, ediția a VI-a

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava lansează a VI-a ediție a concursului pentru elevi „Student pentru o zi”, care începe pe 23 martie pentru elevii de clasa a XII, sub forma unui concurs individual.
 

Ei mai au timp să se înscrie până duminică 17 martie, termen limită anunțat liceelor pentru trimiterea listelor cu participanți. Înscrierile se pot face prin e-mail (1zi@usv.ro) sau fax (0230-520080). Coordonator al concursului este asist. univ. drd. Laura Blaj (telefon mobil 0744612844). Pentru elevii claselor a XII-a, zilele de concurs sunt 23, 30 martie și 20 aprilie. Pe 23 martie, concursul se va desfășura la disciplinele economie, istorie, geografie, științe socio-umane, pe 30 martie 2013 urmând a fi disciplinele română, engleză, franceză, spaniolă, iar pe 20 aprilie se vor desfășura concursurile la informatică, electronică-automatizări, fizică, biologie vegetală. Elevii de clasa a XI-a vor participa la un concurs pe echipe în perioada 17-18 mai, data limită de depunere a proiectelor și de trimitere a contribuțiilor preliminare la concursul pe echipe fiind 6 aprilie. Domeniile pentru clasa a XI-a sunt similare cu cele pentru clasa a XII-a. Conform calendarului pentru clasa a XI-a, pe 10 aprilie vor fi anunțate echipele finaliste la concursul pe echipe, 4 mai fiind termenul limită pentru trimiterea contribuțiilor finale la concursurile pe echipe. Pe 17 mai va fi concursul tematic pe echipe la disciplinele română, engleză, franceză, iar pe 18, la disciplinele informatică, electronică-automatizări, geografie, istorie, științe socio-umane. Mai multe detalii privind desfășurarea acestei manifestări pot fi găsite la adresa http://www.1zi.usv.ro/. „Oportunitatea de a trăi o experiență academică universitară totală” Concursul „Student pentru o zi” oferă liceenilor din Regiunea Nord-Est „oportunitatea de a trăi o experiență academică universitară totală, într-un context competitiv”, precizează conducerea USV. Premiile oferite constau în acordarea a 42 de certificate de agrementare ca studenți ai Universității „Ștefan cel Mare”, însoțite de scutirea taxelor de înscriere și înmatriculare pentru concursul de admitere la programele de studii ale USV. De asemenea, premiile I, II, III oferă elevilor, la alegere, abonamente pentru o lună la bazinul de înot al USV, la sala de forță sau la manifestările culturale ce vor avea loc în Auditoriumul „Joseph Schmidt”. Toți elevii participanți, precum și profesorii însoțitori, vor primi diplome de participare. „Elevii participanți și profesorii însoțitori vor fi invitați să viziteze campusul universitar și să cunoască oferta educațională a USV, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar și să participe la diverse activități recreative alături de studenții și profesorii USV. Comunitatea academică din Universitatea «Ștefan cel Mare» este deschisă spre a oferi experiențe de învățare autentice studențești tuturor liceenilor interesați de dezvoltarea lor școlară și profesională” a mai transmis conducerea USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: