Simularea celei de-a doua probe a evaluării naționale

Prezență mai scăzută ca la proba de română

Simularea probei scrise la matematică de la evaluarea națională s-a încheiat ieri în județul Suceava fără probleme deosebite, fiind prezenți la probă 95,74% dintre elevii de clasa a VIII-a, a informat Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
 

Se constată însă o prezență mai scăzută ca la proba de română, desfășurată luni; dar elevii au lipsit motivat. Reamintim, notele vor fi trecute în catalog și vor constitui un punct de reper pentru pregătirea elevilor în vederea examenului propriu-zis. Peste 7600 de elevi de clasa a VIII-a din județul nostru sunt așteptați la evaluarea națională, care va începe pe 25 iunie, înscrierea lor fiind programată în perioada 17-19 iunie. Conform proiectului planului de școlarizare pentru anul școlar următor, s-au propus 274 de clase a IX-a, cu 7672 locuri, care să-i cuprindă pe cei 7675 de viitori absolvenți ai clasei a VIII-a.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: