Protestând că nu pot folosi podul peste Suceava dintre Liteni și Roșcani

Peste 200 de persoane au blocat ieri drumul Suceava – Dolhasca

> Prefectul Florin Sinescu transmite că săptămâna viitoare se va interveni la o variantă ocolitoare, pentru a fi repusă în funcțiune pentru vehicule sub 3,5 tone > Podul ar urma să fie finalizat în iunie, dar în prezent constructorii se confruntă cu o problemă de execuție
 

În semn de nemulțumire că podul peste râul Suceava între Liteni și Roșcani, afectat de inundații în urmă cu 3 ani, nu a fost încă finalizat și nu pot circula pe el, 200 de persoane din localitatea Liteni au blocat, ieri, drumul județean 208 A Suceava – Dolhasca. Prezent în zonă pentru a discuta cu localnicii despre problemele lor, prefectul Florin Sinescu a explicat că oamenii sunt nemulțumiți că nu au acces auto peste râul Suceava. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a arătat că o variantă ocolitoare, amenajată provizoriu în amonte de podul respectiv, a fost afectată de debitul crescut al râului Suceava și a menționat că săptămâna viitoare se va interveni la această variantă, pentru a putea fi repusă în funcțiune pentru autovehicule cu masa sub 3,5 tone. Sinescu a subliniat că pentru pietoni există soluție de trecere peste râul Suceava, dar că problema este traficul auto. Prefectul a mai făcut cunoscut că a discutat cu firma de construcții care lucrează la podul afectat de inundații, aceasta dându-i asigurări că lucrările vor fi finalizate în luna iunie. El a arătat că firma de construcții a sesizat că există o problemă de execuție și că va trebui ca proiectantul să găsească soluția tehnică. Până în prezent, din suma totală de 3,15 milioane de lei, cât costă refacerea podului, s-au achitat 1,3 milioane de lei, iar 60% din lucrare este executată. Sinescu a precizat că protestul s-a încheiat fără incidente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: