Deficiențe la asociațiile de proprietari

> Jumătate din problemele ridicate la audiențe vizează „divergențe ale cetățenilor” cu asociațiile, dar deși sunt nemulțumiți de modul în care funcționează acestea, anul trecut doar 11% dintre proprietari au luat parte la adunările generale
Sucevenii nu participă la adunările generale ale asociațiilor de proprietari, deși aceste structuri îi reprezintă și sunt în măsură să le rezolve problemele – a declarat, într-o conferință de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Șeful administrației locale precizează că, numai în această lună, adunări de dări de seamă și alegeri au loc la circa 40 de asociații, făcând apel la proprietari să meargă să-și aleagă conducerea pe care o doresc, astfel încât să nu mai vină să se plângă la Primărie.
 

„Jumătate din problemele ridicate la audiențe sunt legate de divergențele cetățenilor cu asociațiile de proprietari. Trebuie spus că Primăria are competențe doar până la un anumit nivel, respectiv în sensul supravegherii funcționării legale a acestora. Restul este gestionat de asociații, unde există președinți, administratori, contabili și cenzori. Din păcate, oamenii nu participă la adunările generale ale a asociațiilor. Anul trecut, doar 11% dintre proprietari au luat parte la ele” subliniază Lungu, menționând că, după ce fac reclamații, nemulțumiții nici măcar nu sunt prezenți la adunările în cauză, pentru a-și exprima punctul de vedere. Primarul reliefează că, în conformitate cu legislația în vigoare, rolul asociațiilor de proprietari este important, structurile în cauză fiind partenerul principal al administrațiilor locale. „Relația contractuală privind furnizarea serviciilor de utilități este cu asociațiile de proprietari, iar în ceea ce privește investițiile și spațiile verzi, la fel, reprezentații legali sunt tot asociațiile. Este necesar ca proprietarii să înțeleagă că, trăind într-un condominiu, trebuie să colaboreze și să participe la exercițiul democratic de la asociații, alegând pe cei care pot să le gestioneze problemele și banii” a conchis Ion Lungu. În municipiul Suceava au fost constituite și funcționează 110 asociații de proprietari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: