Deputatul Ovidiu Iane vrea să știe…

Ce măsuri vor fi luate pentru stoparea vânzării de prunci nenăscuți ?

Deputatul de Suceava Ovidiu Iane a adresat, în cursul acestei săptămâni de activitate parlamentară, o întrebare ministrului afacerilor interne, Radu Stroe, cu privire la vânzarea de copii nenăscuți.
 

„Cu maximă stupoare și îngrijorare, am citit ancheta desfășurată de ziarul «Ring». Potrivit acesteia, a ieșit la iveală faptul că, în țara noastră, există persoane care, din cauza sărăciei crunte în care trăiesc, ajung să facă oferte de vânzare pentru bebelușii pe care îi poartă în pântec, oferte ce ajung la suma de 10.000 de euro. Știu că acest caz semnalat de către jurnaliști nu este unul singular sau izolat, de-a lungul timpului existând numeroase astfel de cazuri în care bebeluși nenăscuți încă au reprezentat obiectul de negociere pentru persoane de diferite etnii sau categorii sociale, motivul cel mai des vehiculat fiind lipsa banilor” i-a scris Iane ministrului afacerilor interne. Parlamentarul sucevean, care este și președintele executiv al Partidului Verde, i-a cerut ministrului Radu Stroe să-i comunice care sunt măsurile pe care intenționează să le ia cu privire la actul semnalat în presă. Totodată, Iane dorește să afle de la ministru și care este numărul cazurilor similare înregistrate în anul 2010, 2011 și respectiv 2012, defalcat pe județe, etnii, categorii de vârstă și categorii sociale, precum și care este politica pe care ministerul pe care îl conduce intenționează să o aplice în vederea pre-venirii și eradicării acestui fenomen.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: