Primăria Suceava are de recuperat impozite și taxe locale restante de peste 52 de milioane lei

> „Facem popriri de conturi, lucrăm cu Ministerul de Finanțe și Casa de Pensii, recurgem și la executări silite, însă este destul de greu să recuperăm banii respectivi” explică edilul-șef Ion Lungu
 

Primăria Suceava

Primăria municipiului Suceava are de recuperat debite din taxe și impozite locale neachitate de către persoanele fizice și agenții economici a căror valoare depășește 52,2 milioane lei. Declarația a fost făcută ieri, într-o conferință de presă, de șeful executivului local Ion Lungu, care a explicat că, în condițiile în care respectivele restanțe ar fi încasate, în municipiu ar fi rezolvate multe probleme, inclusiv cea legată de datoriile către Termica. Lungu spune că, în ultimii ani, taxele și impozitele locale au fost ținute pe loc, însă, pe fondul crizei economice, contribuabilii Sucevei au o putere scăzută de a-și onora obligațiile către bugetul local. Primarul spune că Serviciul „Executări silite” al executivului este subdimensionat, motiv pentru care recuperarea creanțelor municipalității se face cu greutate. „Chiar și condițiile economice actuale, aceste taxe și impozite locale trebuie achitate. Avem un serviciu de executare silită cu 10 persoane, număr insuficient pentru a recupera aceste debite. Facem eforturi, popriri de conturi, lucrăm cu Ministerul de Finanțe și Casa de Pensii, recurgem și la executări silite, însă este destul de greu să recuperăm banii respectivi” explică primarul. Potrivit lui, execuția bugetară la 28 februarie 2013 relevă că, față de perioada similară anului trecut, intrările la bugetul local sunt cu 29% mai mici. La impozitele pe clădiri, persoanele juridice au făcut plăți în proporție de 69,47% în comparație cu cele din anul anterior, în timp ce, în cazul persoanelor fizice, realizările sunt de 93,75%. „Fac apel, mai ales, la agenții economici, să achite prima rată până la 31 martie, pentru că, în caz contrar, se adaugă și penalitățile. Mă adresez și populației, celor care doresc să beneficieze de bonificația de 10%, acordată tuturor, în cazul achitării integrale a obligațiilor până la data de 31 martie” a transmis Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI