O nouă piedică în calea aprobării bugetului municipiului Suceava

> Guvernul nu a adoptat încă hotărârea privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor din învățământul preuniversitar
 

Discutarea și aprobarea bugetului local pe 2013 al Sucevei, programate pentru 11 martie, ar putea fi amânate pentru o dată ulterioară, a declarat ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu. El a precizat că întârzierea este cauzată de Guvern, care nu a adoptat încă hotărârea privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor din învățământul preuniversitar. „Dacă nu apare această hotărâre astăzi sau mâine, mă tem că nu putem discuta bugetul pe 11 martie. Ne grăbim și noi cât putem. Așteptăm să vedem care sunt sumele din cotele defalcate, unele foarte importante pentru finanțarea învățământului preuniversitar, la stabilirea costului standard pe elev. Am avut discuții cu parlamentarii de Suceava, grupurile de consilieri, directorii de școli și președinții de asociații de proprietari, de aceea sper ca bugetul să fie aprobat luni sau marți, pentru că există câteva proiecte care sunt condiționate de prevederile bugetare și pe care nu le putem demara”. Primarul Ion Lungu a ținut să mai remarce și faptul că, pe an ce trece, sumele de echilibrare din sume defalcate din TVA, repartizate după aprobarea bugetului județean, sunt tot mai mici. Astfel, în 2011 municipiul Suceava a primit 3 milioane lei, în 2012 – 2,7 milioane de lei, iar anul acesta alocarea este de circa 2,1 milioane de lei. În schimb, în 2013, sumele defalcate din impozitul pe venit, acordate prin Direcția Generală a Finanțelor Publice, au crescut, ceea ce face ca, pe total, fondurile orientate înspre bugetul municipal sucevean să se păstreze la același nivel. În anul 2013, cheltuielile cu învățământul sunt estimate la 77 de milioane de lei, respectiv la circa 33% din bugetul municipiului Suceava. Ponderea cea mai mare o au salariile, 63,8 milioane de lei, în creștere cu 1 milion de lei în comparație cu anul 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: