Jumătatea de secol

Ziarul acesta se construiește și cu sprijinul corespondenților săi. În dorința de a rămâne „ziarul nostru”, adică (mai ales) al celor ce viețuiesc aici, în nord de țară, el găzduiește material publicistic semnat de oameni ai locului, pasionați deopotrivă de scris și de nevoia de a face cunoscute evenimente, întâmplări, probleme ale concetățenilor lor. Între cei care și-au văzut adesea numele sub articolele trimise ziarului se află și doamna Artemisia Ignătescu, care împlinește astăzi o venerabilă vârstă. Pentru distinsa câmpulungeancă, pe care oamenii orașului o cunosc ca pe unul dintre animatorii statornici și eficienți ai vieții spirituale ai urbei, importantă este și (ceva mai bine de) jumătatea de secol de când și-a văzut prima oară semnătura în „Zori noi” și apoi ani de zile în fostul și actualul ziar.
 

Dumitru TEODORESCU

Scrisul Artemisiei Ignătescu rămâne însă cel care-i individualizează corespondența. Dânsa este unul dintre puținii care au „simțit” din afară rigorile profesiunii de ziarist, astfel că textele sale au încântat nu doar prin… „cântecul” textului, prin mânuirea grațioasă a limbii, ci și prin precizia informației, prin zgârcenia calculată a folosirii calificativelor, prin judecata corectă și echilibrată a faptelor, prin precizia textului, într-un cuvânt, prin calitatea mesajului, cel care reverberează deopotrivă în prezentul cel mai prezent, dar și în viitorul contemporan cu generațiile ce ne vor citi, încercând să ne (re)cunoască din ce și cum s-a scris în ziar. De tot atâția ani, colaboratoarea noastră este abonată la ziarul pe care l-a slujit în aceeași măsură în care și-a slujit concetățenii. Numele și faptele lor trec astfel pragul neuitării, doamna Artemisia Ignătescu meritând din plin recunoștința lor. Ca și a noastră.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: