Bugetul județean, în creștere cu 8% față de anul trecut

În 2013, județul Suceava va avea parte de alocări bugetare mai consistente decât cele de anul trecut. „La nivelul actual, regăsim, față de bugetul consolidat din anul 2012, o creștere cu circa 8%” a anunțat președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.
 

Cătălin Nechifor

Astfel, în momentul de față, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivel județean, în bugetul de stat este prevăzută suma de 98,5 milioane de lei, fonduri care vor lua calea sistemului de protecție a copilului, susținerii centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihică, programului guvernamental „Laptele și cornul”, învățământului special și achitării unor drepturi bănești câștigate prin hotărâri judecătorești. În ceea ce privește sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată (TVA), Cătălin Nechifor a exemplificat cu finanțarea de bază a cheltuielilor din învățământul preuniversitar, pentru care se va repartiza suma de 30,8 milioane de lei. Un capitol aparte îl constituie drumurile județene, Consiliul Județean având datorii de peste 10 milioane de lei, atât prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, cât și către SC „Drumuri și Poduri”. „Intenționăm să le plătim, întrucât, în urma unei hotărâri judecătorești din 2010, s-au adunat dobânzi de 800.000 de lei, la o datorie efectivă de aproape 4,4 milioane de lei. Vrem ca din ceea ce avem repartizat prin cote defalcate din TVA, în acest an să plătim această datorie, iar ulterior să achităm, cu eșalonare, și dobânda” explică șeful executivului județean. Nechifor subliniază că alte debite au fost cumulate pe durata sezonului rece în curs, „aceasta fiind cea mai grea iarnă”, căreia autoritățile județene au trebuit să îi facă față în ultimii ani. „Așadar, cu tot ce avem în partea proprie a bugetului, sper ca, pentru componenta de drumuri județene, în acest an să dispunem de circa 40 de milioane de lei”, a conchis președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: