Pentru finanțarea capitalului de lucru

Peste 450 de fermieri suceveni au obținut credite bancare

În vederea sprijinirii fermierilor, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) Suceava a continuat, și în anul 2012, relațiile de colaborare cu băncile comerciale, precum și cu Fondul de Garantare a Creditului Rural, declară directorul executiv adjunct al instituției, Delia Moldoveanu.
 

Potrivit ei, în acest sens au fost semnate convenții și acte adiționale privind finanțarea capitalului de lucru pentru beneficiarii schemelor de sprijin pe suprafață. Valoarea creditului a fost de până la 90% din suma cuvenită din SAPS, aceasta calculându-se la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în data anterioară datei solicitării creditului. Totodată, în același mod s-a procedat și în cazul desfășurării de activități curente de către beneficiarii schemelor de sprijin din sectoarele zootehnic și vegetal. Astfel, APIA a întreținut relații cu Alpha Bank, Bancpost, BRD, Raiffeisen, Credit Europe Bank, CEC Bank, Procredit Bank, Carpatica, Banca Transilvania, MKB Romextera și Credit Coop. Directorul adjunct Delia Moldoveanu precizează că de la Centrul Județean Suceava al APIA au fost eliberate 460 adeverințe pentru contractarea de credite, cele mai multe, respectiv 396, pentru CEC Bank. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN-SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor în cadrul acestui tip de convenție.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI