Nevoiașilor Sucevei li s-au tăiat produsele cele mai așteptate, respectiv făina și uleiul

> „Nu este vina municipalității, însă îi anunțăm pe cei care aveau dreptul să nu se mai aștepte la ulei și făină, pentru că nu mai vin în acest an”, a declarat primarul Lungu
 

Sucevenii înscriși pe lista beneficiarilor ajutoarelor în produse alimentare din stocurile de intervenție comunitară nu vor mai primi cele mai consistente și așteptate pachete, respectiv cele de făină albă și ulei. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că nu este vina Primăriei, ci a firmei bulgărești care a câștigat licitația de livrare și care nu și-a respectat contractul. Lungu a precizat că, în acest sens, a semnat și un act adițional la Consiliul Județean. „Din păcate, două dintre produsele cele mai așteptate de sucevenii care au drept la ajutoare de Uniunea Europeană nu vor mai veni. Este vorba despre făină și ulei. Am semnat un act adițional la Consiliul Județean prin care se diminuează cantitățile de 31 de tone de făină și 35.000 de litri de ulei, în condițiile în care, se știe, sunt probleme cu licitația la firma din Bulgaria, care nu a respectat contractul. Nu este vina municipalității, însă îi anunțăm pe cei care aveau dreptul să nu se mai aștepte la ulei și făină, pentru că nu mai vin în acest an”, a declarat edilul-șef. În afară de cele 15 kg făină de grâu și cei 7 litri de ulei, pentru categoriile prevăzute de lege s-au acordat 7 kg de orez, 3 kg de zahăr, 0,8 kg de paste făinoase, 0,5 kg de biscuiți, 1 kg de fasole, 1,56 kg de mazăre, 0,8 kg de bulion, 0,6 kg de roșii în bulion și 10 kg de mălai. Aceste produse alimentare au avut ca țintă 5.880 de locuitori ai reședinței de județ, adică 192 de persoane beneficiare de ajutor social, 692 de șomeri, 2.371 de pensionari și 2325 de persoane cu handicap grav. Pentru prima dată, au figurat pe lista pentru sprijin în produse alimentare și 210 de șomeri neidemnizați și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din evidența AJOFM, cât și 29 de beneficiari de indemnizații speciale, respectiv deportați, deținuți politic, veterani de război și văduve de veterani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI