În județul Suceava

Aproape 270.000 de dosare de asistență socială

> Anul trecut, plățile s-au ridicat la peste 260 de milioane lei, o singură familie primind una sau mai multe forme de sprijin financiar
 

Peste 260 de milioane lei a achitat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava, în anul 2012, beneficiarilor de alocații, indemnizații, ajutoare financiare și de alte prestații cu caracter social. Potrivit directorului executiv Marcela Prelipcean, în județul Suceava existau 266.683 de dosare de asistență socială, o singură familie primind una sau mai multe forme de sprijin financiar. Astfel, printre altele, în județ s-au acordat 150.882 de alocații de stat pentru copii, în anul trecut plățile făcute în contul cestei categorii de beneficiari ajungând la un total de 106 milioane de lei. De alocație pentru susținere familială, potrivit Legii nr. 277/2010, aveau parte 14.650 de familii, spre acestea fiind orientate aproape 11 milioane de lei. Cei 4.767 de beneficiari ai Legii venitului minim garantat au primit, în 2012, peste 9,66 de milioane lei. Sprijinul financiar pentru încălzirea locuințelor racordate la sistemul centralizat de termoficare s-a ridicat 3,56 de milioane lei, de compensații bucurându-se 8.094 de locuitori ai județului Suceava. Cei care se încălzesc cu gaze naturale, în număr de 4.038 anul trecut, au avut parte de un sprijin bănesc în valoare totală de 1,69 milioane de lei. De asemenea, sucevenii care au folosit la încălzirea locuinței lemne, cărbuni și combustibili petrolieri au primit compensații financiare în sumă de 7.55 de milioane lei. Nu în cele din urmă, drepturile legale stabilite în cazul celor 37.566 de persoane cu handicap și de însoțitori ai acestora au totalizat, în 2012, peste 67,4 de milioane lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI