În urma unor controale efectuate anul trecut la furnizori de servicii medicale de recuperare

4 din 11 au fost găsiți cu nereguli și sancționați de CAS

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a reziliat contractul cu unul dintre furnizorii de servicii medicale de recuperare din județ, la alți 3 astfel de furnizori aplicând sancțiuni ca urmare a unor nereguli depistate în urma controalelor efectuate anul trecut.
 

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava

Reprezentanții CAS Suceava au mers, în martie trecut, în control la o bază de tratament din județ unde au descoperit că, la momentul respectiv, acolo „nu se prestau servicii medicale, activitatea fiind întreruptă, iar medicul specialist nu era prezent la programul de lucru declarat în contract”, CAS nefiind anunțată în acest sens. De asemenea, s-a constatat că același furnizor nu respecta anumite clauze din contract, și anume modul de completare a registrului de consultații medicale și de finalizare a actului medical prin scrisoare medicală. Ca urmare, s-a aprobat măsura de reziliere „de plin drept” a contractului cu CAS. Alți doi furnizori de servicii medicale de recuperare au fost găsiți cu nereguli, fiind sancționați. Unul dintre ei raportase către CAS servicii medicale drept consultații acordate la finalul curei de tratament, dar în realitate acestea nu erau consemnate în documentele de evidență primară a serviciilor medicale. Respectivul furnizor a trebuit să restituie CAS suma reprezentând contravaloarea serviciilor medicale raportate nejustificat, cu tot cu penalități. În celălalt caz, furnizorul nu completa zilnic și corect documentele privind evidențele obligatorii și nici nu avea obiceiul de a informa medicul de familie, prin scrisoare medicală expediată direct sau prin intermediul asiguratului, asupra situației medicale a pacientului. În aceste situații, CAS a luat măsura diminuării cu 10% a contravalorii serviciilor medicale de recuperare, medicină fizică și balneologie aferente lunii noiembrie 2012. Sancțiunea diminuării cu 10% a contravalorii serviciilor medicale de recuperare aferente lunii martie 2012 a fost aplicată și unui un alt furnizor de servicii medicale de recuperare, pentru că folosea un alt formular decât cel prevăzut de norme pentru completarea scrisorii medicale sau nu întocmea scrisoare medicală, conform normelor, în unele cazuri. Anul trecut, CAS s-a aflat în contract cu 11 furnizori de servicii de recuperare, cabinete medicale și baze de tratament, 4 fiind în municipiul Suceava, 3 la Vatra Dornei, 2 la Rădăuți și câte 1 la Fălticeni și Rădăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: