Câmpulung Moldovenesc

Fără agenți economici importanți, șansele municipiului țin doar de turism

> Primarul Mihăiță Negură a solicitat președintelui CJ ajutor ca Ministerul Turismului să asigure finanțare pentru finalizarea pârtiei de schi
 

Finalizarea pârtiei de schi de pe Rarău este importantă atât pentru zona Câmpulung Moldovenesc, cât și pentru județul Suceava și va determina înființarea de noi locuri de muncă, a declarat, ieri, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, în cadrul unei întâlniri organizate de CJ Suceava cu primarii din județ. Edilul-șef câmpulungean a ținut să sublinieze că la Câmpulung Moldovenesc se înregistrează o situație deosebită, întrucât nu mai funcționează niciun agent economic important, iar singurele investiții sunt în turism. Negură a menționat că peste 80% din primul tronson al pârtiei de schi de pe Masivul Rarău este finalizat și a cerut președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, sprijin ca Ministerul Turismului să asigure finanțarea pentru finalizarea acestei investiții. În bugetul pentru anul 2013 nu au fost prevăzute fonduri pentru finanțarea investiției de pe Masivul Rarău, iar președintele CJ Suceava a evitat să-i dea un răspuns primarului din Câmpulung Moldovenesc. Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, proiect în valoare de 20 de milioane euro, se construiește pe versantul nordic al Masivului Rarău și va fi dotată cu utilaje și utilități pentru înzăpezit artificial. Traseul pârtiei de schi va fi, începând de la cota 1.564 metri, pe o distanță de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate și de stațiile de telegondolă. Lățimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare și ajunge până la 86 de metri în preajma stației intermediare a telegondolei. Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu 8 locuri și se va desfășura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi și zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 3 kilometri, pentru aceasta fiind montată și instalația de cablu, iar cel de-al doilea tronson are o lungime de 1,4 kilometri. Lucrările la această pârtie de schi sunt realizate de un consorțiu de firme din care face parte firma italiană Leitner, furnizor de echipamente de transport pe cablu. La Câmpulung Moldovenesc s-au investit fonduri și în modernizarea drumului de acces, realizarea parcării de la baza pârtiei și la branșamentul electric. Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat stațiune turistică de interes național în anul 2005.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: