„Când e nevoie de a face ceva pentru tata, apelăm tot la băiatul rău”

> „Ne revendicăm ca partid de dreapta având foarte mulți oameni de stânga” este de părere prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei
 

Un candidat PDL cu șanse la alegerile prezidențiale va trebui ca, în primul rând, să adune voturile simpatizanților PDL și a celor care nu votează USL. Dar în același timp va trebui să se identifice și cu dreapta politică, astfel încât să poată obține și o parte din voturile liberalilor, este de părere prim-vicepreședintele PDL Suceava, Orest Onofrei. El a apreciat, ieri, că, în acest sens, PDL nu poate propune un prezidențiabil care nu a făcut măcar o singură firmă privată, să dea de lucru cel puțin la două persoane, chiar dacă firma nu a avut succes. „Ne revendicăm ca partid de dreapta având foarte mulți oameni de stânga. Nu poți fi de dreapta când ai lucrat toată viața la stat. Poți citi doctrine și să te simți de dreapta, dar ca să fii credibil ar fi trebuit să înființezi o firmă, chiar și cu doi angajați, să vezi ce înseamnă. E greu ca bugetar toată viața să reprezinți dreapta”, a spus Onofrei. El a adăugat că nu știe la cine s-a referit președintele Traian Băsescu atunci când a declarat că PDL are un prezidențiabil. Prim-vicepreședintele PDL Suceava a mai spus că nu contestă că președintele Traian Băsescu este în continuare legat de partidul care l-a sprijinit. „Din prea multă dragoste există riscul să sufoci partidul” a mai declarat liderul PDL Suceava. El a mai spus că există posibilitatea ca președintele să fi făcut declarațiile la adresa PDL pentru a obține opusul. „Eu i-am transmis mai demult că dacă vrea să facă ceva, fiind aversiunea mare la el, să anunțe exact opusul. Probabil, pe același principiu, o susține pe Elena Udrea, ca să obțină efectul dorit de el” a mai spus Onofrei. El a arătat că în campania electorală nu l-a întrebat nimeni de programul de guvernare și de ceea ce a făcut în Parlament, ci a fost nevoit să dea explicații pentru activitatea unor membri la vârf din PDL. „Partidul nu a pierdut pentru ceea ce a făcut. Sunt foarte mulți oameni care au făcut multe lucruri bune și au pierdut. Cred că trebuie găsită cauza în altă parte, în atitudinea avută, în aroganță sau suficiență” a mai declarat liderul democrat-liberal sucevean. El a mai spus că și președintele PDL, Vasile Blaga, ar trebui să se comporte ca liderul principalului partid de opoziție „Avem însă complexul lui Cain în partid. E băiatul bun și băiatul rău, dar când e nevoie de a face ceva pentru tata, apelăm tot la băiatul rău, adică la Vasile Blaga”, a conchis Orest Onofrei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI