În săptămâna 4-10 februarie

Gripa și infecțiile respiratorii, în creștere accentuată

De la debutul gripei în județul Suceava, în urmă cu 3 săptămâni, 69 de cazuri cu acest diagnostic au fost raportate de medicii din teritoriu către Direcția de Sănătate Publică Suceava, 34 numai în săptămâna 4-10 februarie.
 

Toate cazurile de gripă din ultima săptămână provin din municipiul Suceava și zona apropiată, 7 persoane fiind internate în Secția de Boli Infecțioase de la Spitalul Județean Suceava, cu forme mai severe ale bolii. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat la categoriile de vârstă 50-64 de ani și 15-49 de ani. Numărul infecțiilor acute respiratorii a cunoscut o creștere accentuată în săptămâna menționată, fiind raportate 2965 de cazuri, cu circa 600 mai multe ca în perioada anterioară, peste 1000 de cazuri fiind persoane cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. Totodată, a crescut și numărul pacienților diagnosticați cu pneumopatie acută, înregistrându-se 746 de cazuri față de 573, în săptămâna anterioară, 144 de persoane fiind internate cu forme mai grave ale bolii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: