„Ziua Europeană a Numărului unic 112”

La nivel european, doar 1 din 4 cetățeni ai UE cunoaște faptul că 112 este Numărul de Urgență pe care îl poate apela în toate țările Uniunii Europene. Mai mult decât atât, această cifră stagnează de ani de zile și variază semnificativ în țările europene.
 

Astfel, începând cu 2009, în mai mult de 25 de țări din Europa sunt organizate activități de sensibilizare a populației cu ocazia celebrării Zilei Europene 112 care are loc pe 11 februarie în fiecare an. Sărbătorirea Zilei Europene 112 este un pas crucial în promovarea 112, mai ales în zilele noastre, când cetățenii călătoresc mai mult ca oricând către locul de muncă, către locul unde își desfășoară studiile, în vacanțe. În acest an, se așteaptă ca numărul de țări care organizează Ziua 112 să fie mai mare ca niciodată. În majoritatea țărilor europene au loc sesiuni de informare și prezentări despre 112 în școli, Ziua Ușilor Deschise și vizite în centrele de urgență 112. Mai multe țări au ales ca în 2013 să sărbătorească Ziua 112 în jurul conceptului de resuscitare cardiopulmonară (CPR), întrucât marea majoritate a europenilor nu știu cum să efectueze procedurile de resuscitare în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac. În anul care a trecut, în România, Serviciul de Telecomunicații Speciale, în calitate de administrator al Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, a desfășurat numeroase activități de educare-informare: în zonele turistice montane și pe litoral, campanie în gări, aerogări, trenuri, stațiile de metrou și pe principalele drumuri naționale, au fost difuzate spoturi 112 la posturile de radio și televiziune, au avut loc vizite ale elevilor la dispeceratele 112, o amplă acțiune împreună cu Biserica Ortodoxă Română, dar și multe alte activități punctuale. „Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 a devenit, în doar câțiva ani, unul dintre cele mai prestigioase și de încredere servicii puse de către stat în slujba salvării vieții oamenilor, a protejării proprietății și a mediului. Este un adevărat brand național. Numărul 112 face parte din cotidian, este parte a societății și își confirmă zilnic, minut cu minut, utilitatea. Dacă 112 nu ar fi existat el ar fi trebuit inventat” a spus directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, general ing. Marcel Opriș. (Col. ADRIAN FULEA, purtătorul de cuvânt al STS)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI