De Ziua zonelor umede

Lucrătorii SGA s-au întâlnit cu micii ecologiști

Pentru a sărbători Ziua zonelor umede, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a participat, timp de o săptămână, la acțiuni educative în unitățile de învățământ partenere, informează directorul executiv Corneliu Vornicu.
 

Astfel, micii ecologiști ai claselor pregătitoare de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” , colectivul de elevi din clasa a VIII-a D, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, ambele deținătoare ale titlului de „Ecoșcoală”, împreună cu elevii clasei a VIII-a ai Școlii Gimnaziale Neagra Șarului, au aflat de la reprezentanții SGA că, în România, există 89 de zone umede recunoscute la nivel internațional și că cea mai mare zonă umedă din Europa este Delta Dunării. La nivelul județului Suceava, cea mai întinsă zonă umedă este tinovul Poiana Stampei. De asemenea, cu același prilej, au fost prezentate pliante și afișe de informare cu privire la importanța gestionării și protejării resurselor de apă, precum și a conservării zonelor umede. Reamintim, zonele umede au fost definite ca fiind întinderi de bălți, mlaștini, turbării, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, în care apa este stătătoare sau curgătoare, dulce, salmastră sau sărată, inclusiv întinderile de apă marină a căror adâncime la reflux nu depășește 6 metri. Convenția asupra zonelor umede a fost semnată pe data de 2 februarie 1971, în Ramsar, Iran, sub egida UNESCO. România a aderat la Convenția de la Ramsar la data de 25 ianuarie 1991. Convenția este un document de importanță internațională care recunoaște funcțiile ecologice fundamentale ale zonelor umede ca regulatoare ale regimului apelor, ca habitate ale florei și faunei caracteristice și, mai ales, ale păsărilor de apă. De asemenea, s-a recunoscut că zonele umede constituie o resursă de mare valoare economică, naturală, științifică și recreativă, a căror dispariție ar fi ireparabilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: