Prim ajutor calificat pentru 50.000 locuitori din zona Vicovu de Sus

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava a operaționalizat ieri echipajul de prim ajutor calificat în cadrul Gărzii de intervenție Vicovu de Sus.
Echipajul încadrează o ambulanță de tip B2 achiziționată cu sprijinul Consiliului Județean Suceava prin Programul Operațional Regional și trei paramedici pe tura de serviciu, absolvenți ai cursului de prim ajutor medical calificat.
 

Operaționalizarea acestui echipaj s-a impus pentru a reduce timpul de răspuns în caz de urgențe medicale pentru raionul de intervenție deservit de Garda de intervenție Vicovu de Sus. Ambulanța deservește aproximativ 50.000 de locuitori din zona orașului Vicovu de Sus. La ceremonie au participat prefectul județului, Florin Sinescu, primarul orașului Vicovu de Sus Gheorghe Schipor, primari ai comunelor învecinate, precum și reprezentați ai Jandarmeriei, general de brigadă Eugen Șalar, împreună cu reprezentantul U.P.U. Suceava și managerul S.A.J. Suceava. Începând de ieri, funcționează în județul Suceava, la sediul central și în subunitățile ISU, 8 echipaje de prim ajutor calificat care acoperă acum raioanele de intervenție de pe întreg teritoriul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: