În PNL Suceava

Liderul seniorilor nu-l înghite pe noul lider al juniorilor

> „Sunt oameni care au muncit în PNL cu adevărat și care trebuie sprijiniți pentru funcții de conducere. Nici pe departe dl Pintea” este de părere președintele PNL Suceava, Alexandru Băișanu
 

În rândurile Organizației Județene a PNL Suceava pare că s-a strecurat discordia, mai ales la nivelul conducerilor de seniori și de tineret. Principalii combatanți nu sunt alții decât șeful liberalilor suceveni, Alexandru Băișanu, și proaspăt numitul președinte al Organizației de Tineret a PNL Suceava, Cătălin Pintea. Supărarea dintre cei doi a început pe parcursul anului 2012, înaintea alegerilor locale, fiecare dintre ei având varianta proprie…, dar președintele PNL Suceava, Alexandru Băișanu, îl acuză pe proaspătul președinte al tinerilor liberali de atacuri la adresa conducerii organizației județene și liderului PNL Suceava în persoană. Cireașa de pe tort a reprezentat-o desemnarea lui Cătălin Pintea în noua funcție, de președinte al organizației de tineret, lucru ce a enervat la culme conducerea seniorilor liberali, care desemnase, prin BPJ al PNL Suceava, o altă persoană, pe Bogdan Bosancu. „Anul trecut, înainte de alegeri, a atacat conducerea organizației județene și pe mine personal, fiind nemulțumit de hotărârile luate de biroul politic municipal și de cel județean. Nu am procedat la excluderea lui atunci, pentru că am considerat că nu e momentul și sper să am înțelepciunea să nu o fac nici de acum încolo, dar nu pot în niciun fel susține un astfel de om în funcția de conducere a organizației de tineret când sunt multe alte persoane care merită cu adevărat acest lucru” a declarat Alexandru Băișanu în cadrul unei conferințe de presă susținută ieri. Șeful liberalilor suceveni a analizat în termeni duri activitatea depusă în partid de Cătălin Pintea, afirmând că acesta a primit pe tavă funcția de vicepreședinte al organizației municipale după doar câteva luni după ce a intrat în rândurile formațiunii politice și „a renunțat la ea pentru că așa a vrut”, după care i s-au oferit alte funcții de conducere pe care „acest tânăr domn guraliv de felul lui” nu a reușit să le onoreze. Alexandru Băișanu a atacat și modalitatea în care a fost desemnat Cătălin Pintea pentru a prelua fotoliul de conducere, la Congresul Național al Tinerilor Liberali care a avut loc sâmbătă, 26 ianuarie, la București. „El a fost propus de Radu Surugiu, un tânăr deputat care a venit în organizația județeană, a câștigat sprijinit de noi un fotoliu în Camera Deputaților pe colegiul din Câmpulung Moldovenesc și care, întâlnindu-se cu persoana în cauză, s-a gândit că e bun pentru o astfel de funcție, dl Surugiu neavând nicio cunoștință despre istoricul, trecutul de patru ani în opoziție al PNL Suceava” a declarat Alexandru Băișanu, care a mai adăugat că „sunt oameni care au muncit în PNL cu adevărat și care trebuie sprijiniți și propuși pentru funcții de conducere. Nici pe departe dl Pintea”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: