Cursuri stabile ale principalelor valute

Volume reduse de tranzacționare, calm și ochii îndreptați probabil mai mult către perechea euro/dolar, în lipsa intrărilor de capital străin atras de licitațiile de titluri de stat. Așa a arătat ieri piața, în care leul a fost stabil față de principalele valute, excepție făcând francul elvețian.
 

Dacă miercuri cursul euro a fost de 4,3825, ieri el a urcat insesizabil la 4,3828 lei. Deschiderea s-a realizat în creștere, în jurul pragului de 4,39 lei. După atingerea unui maxim de 4,3950 lei, euro a trecut pe scădere, la ora 14 cotațiile fiind de 4,3810 – 4,3840 lei. Dolarul american a scăzut de la 4,2338 la 4,2332 lei, cel mai redus curs atins din 2 decembrie 2011, când acesta a fost de 3,2278 lei. Francul elvețian a fost câștigătorul zilei, media lui urcând de la 3,5222 – 3,5483 lei, punând astfel presiune pe cei care au credite în moneda Cantoanelor. În regiune, moneda maghiară se aprecia în fața euro, la 291,7 – 294,5 forinți, în timp ce moneda poloneză se deprecia la 4,182 – 4,213 zloți, datorită temerilor privind evoluția economică a țării. Perechea euro/dolar creștea ieri la 1,3583 dolari, un nou maxim al ultimelor 12 luni, apropiindu-se astfel de pragul psihologic de 1,37 dolari, care este prognozat de cei de la Goldman Sachs. Avansul luat de euro se datorează programului de stimulare a economiei SUA derulat de Rezerva Federală americană. Miercuri, șeful instituției, Ben Bernanke, a dat de înțeles că programul, în valoare lunară de 85 miliarde de dolari, va continua prin achiziția de obligațiuni ale Trezoreriei SUA, dar și ale companiilor americane, pentru a revigora creșterea economică și a reduce șomajul. Oficialii Rezervei Federale consideră că beneficiile revigorării economiei sunt mai importante decât riscul instabilității financiare și creșterii inflației, motiv de menținere a dobânzii de politică monetară aproape de zero. În piața la termen de la Sibiu, euro se tranzacționa pe martie la 1,3522 – 1,3567 dolari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: