Economii… decente

Până la finele lui martie, ministerele ar trebui să-și scuture de pe ramuri anumiți slujbași despre care se va considera că sunt în plus, sunt prea „prețioși”… etc. Adică să se lucreze cu mai multă eficiență? Depinde la ce ramuri vor ajunge vânturile curățeniei. Oricum, se știe că, față de altele, față de alte ramuri bugetare, cele ministeriale sunt mult mai argintate, ba și aurite chiar. Bunăoară, chiar și la nivel local, de mici și medii slujbași, interesul era și este de a migra de pe posturile plătite de administrațiile locale pe cele similare, deconcentrate, și plătite de București și „ca la București”. Considerate a fi posturi mai decente, ca să zicem așa.
 

L.D. CLEMENT

În cam aceeași ordine de idei, premierul a făcut public că se interesează să găsească o soluție „constituțională și juridică” pentru „supraimpozitarea” veniturilor din sectorul bugetar ce depășesc… 4.500 lei, el fiind de părere că „1000 euro este un venit care-ți asigură un trai decent în sectorul public”. Prin aceasta, întâiul social-democrat al momentului pare a spune că: 1) în sectorul bugetar se capătă lefuri „nesimțite” (scuze, n-am găsit alt adjectiv); 2) lefegiii respectivi sunt protejați ai sistemului (sistemelor), iar nu specialiști, tehnocrați etc. să-i fie cuiva teamă că zboară de pe ramuri dacă sunt arși la impozit; le va rămâne suficient, că oricum capătă cam prea mult și cam pe degeaba; 3) în România, decența se măsoară în funcție de al cui ești și de cine te plătește.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: