De la comisarii financiari suceveni, 165 de sesizări penale, pentru prejudiciu de peste 35 de milioane lei

> Peste 700 de cazuri de suspendare au fost dispuse după ce s-a depistat că operatorii economici nu aveau aparate electronice fiscale de marcat
 

În cursul anului 2012, Secția Județeană Suceava a Gărzii Financiare a organizat 4.228 de acțiuni de control, dintre care 3.275 s-au concentrat pe domeniile cu risc fiscal, adică pe achiziții intracomunitare, construcții și materiale de construcții, materiale lemnoase, activități desfășurate în centre comerciale, Bazarul Sucevei, piețe, târguri, oboare, pe transporturi de marfă și de persoane, precum și pe turism. Potrivit unei informări prezentate în ședința Colegiului prefectural, în urma descinderilor avute, organele de control financiar au constatat încălcări ale legislației în vigoare care au condus la măsuri de suspendare a activității mai multor agenți economici verificați. Astfel, 711 cazuri de suspendare au fost dispuse după ce s-a depistat că operatorii economici nu au respectat obligația de a utiliza aparate electronice fiscale de marcat, alte două suspendări având la origine încălcarea regimului produselor accizabile. În perioada la care se face referire, comisarii financiari suceveni au decis instituirea a 75 de măsuri asigurătorii la agenții economici verificați, urmărită fiind recuperarea unui prejudiciu de 36,56 de milioane de lei. Tot anul trecut, Secția Suceava a Gărzii Financiare a întocmit 165 de sesizări penale către instituțiile abilitate, acestea fiind făcute împotriva reprezentanților unor agenți economici verificați, care cauzează un prejudiciu de 35,17 de milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: