Gheorghe Fluture

Dacă se dau semne din partea PNL, PDL trebuie să fie receptiv

PDL trebuie să fie receptiv la semnalele venite din interiorul PNL, să se consolideze și să polarizeze în jurul său toate forțele de centru-dreapta, a declarat secretarul general al partidului, senatorul Gheorghe Flutur, ieri, la Slatina, într-o conferință de presă.
 

„Ne revine obligația și responsabilitatea, nouă ca partid de centru dreapta, pentru consolidarea internă și coagularea tuturor forțelor care să se opună USL-ului. Dacă, din punctul meu de vedere, se dau semne, inclusiv din zona liberalilor, (…) PDL-ul trebuie să fie deschis și receptiv”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că și democrat-liberalii „au luat o lecție” din coabitarea la guvernare alături de PSD. El a menționat existența unor „disensiuni, scandaluri între PSD și PNL” și a arătat că o majoritate parlamentară foarte mare lasă posibilitatea creării unei opoziții chiar în interiorul majorității, chiar a unei „implozii”. „Suntem principalul partid de opoziție și vă garantez că o să ne facem rolul de partid de opoziție. (…) De altfel comasarea alegerilor europarlamentare cu prezidențialele, grăbirea, lor, dacă ar putea le-ar face anul acesta pentru că le e frică că se vor eroda și disensiunile, scandalurile între PSD și PNL sunt vizibile deja cu ochiul liber, despre prezidențiabil, despre cine e vioara I și vioara a II-a acolo… Noi, PDL, avem acum o singură țintă: consolidarea ca partid de centru-dreapta și polarizarea tuturor forțelor lângă noi, să ne facem rolul de principal partid de opoziție, să fim o voce puternică în Parlamentul României. (…) Eu sunt convins că cei 70%, aproape, cât au cei din USL, e mai puțin decât 51% uneori. Pentru că se creează propria opoziție în această alianță mare și imploziile sunt inevitabile”, a arătat secretarul general al PDL. Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, răspunzând unei întrebări privind o posibilă alianță între democrat-liberali și actuali membri PNL nemulțumiți, a vorbit de o „unitate a dreptei” și a punctat că acest lucru este un obiectiv al partidului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: