Pentru asigurați români rezidenți în UE

CAS Suceava a eliberat peste 1200 de formulare europene

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a eliberat, anul trecut, 1.235 de formulare europene pentru persoane asigurate în România care au avut nevoie de tratament în statele membre ale Uniunii Europene în baza Regulamentelor europene de securitate socială.
 

Este vorba de lucrători salariați, lucrători independenți și cu familiile acestora care se deplasează în cadrul Comunității Europene, pensionari și familiile acestora care au regim de rezidenți în țări europene. Aceste formulare sunt eliberate la solicitarea asiguraților sau a instituțiilor competente din țările Uniunii Europene. Potrivit conducerii CAS, din totalul formularelor, cele mai multe au fost E 107 și E 121. Primul este o cerere de atestat privind dreptul la prestațiile în natură, prin care instituția din statul UE solicită informații privind calitatea de asigurat a cetățeanului român, celălalt fiind un atestat pentru înscrierea titularilor de pensie, a membrilor familiei acestora și actualizarea listelor cu astfel de categorii de persoane, care au rezidență în alt stat membru UE. Astfel, au fost eliberate 62 formulare E 121, pentru a fi prezentate în Italia, Germania, Austria, Spania și Franța. De asemenea, CAS a mai eliberat formulare E 106, care atestă dreptul la prestațiile în natură ale asigurării de boală-maternitate în cazul persoanelor asigurate în România, care își au reședința într-un alt stat decât statul competent, fiind remunerate de un angajator român) și E 001 ce reprezintă schimb de informații privind persoanele asigurate între instituții din țările UE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: