Codul

Cât se poate de derutantă, pentru toată lumea, seria de decizii guvernamentale contradictorii cu privire la Codul fiscal! Iată că cea mai recentă (și nu mă încumet a zice „ultima” că…) impune administrațiilor locale să-și (adică „să ne”) majoreze taxele dacă ele (nu neapărat și noi) înregistrează datorii. Indeciziile de până acum înțelegem că ar veni în urma așezării în balanța politico-administrativă guvernamentală a intenției de a ne trata cu mărinimie generală și a intenției de a-și proteja de previzibile cutremure vistieria cea mare prin solicitarea unor parale suplimentare pentru vistieriile mici.
 

L.D. CLEMENT

Asta pentru ca nu cumva să se mai întâmple ca, ulterior, teritoriul să ceară suplimentări financiare de la bugetul central. Cumva, astfel, sunt pedepsite administrațiile locale în cauză pentru că n-au știut cum să-și recupereze la vreme datoriile. Pedeapsă transferată la fel de direct și chiar mai aspru asupra contribuabililor în general și iată, acum, cu precădere asupra celor cuminți, platnici buni fie că fac cozi la ghișee să fie ușurați de dări în primele zile ale anului, fie că plătesc ceva mai târziu, dar la termen. Contribuabili, cetățeni, electori… Și culmea e că într-un astfel de context nu se face vreo vorbire despre, bunăoară, (noi?) instrumente/ metode legale, clare și funcționale, de recuperare a unor datorii ce tind a deveni chiar „istorice”. Rezumat, la nivelul de pricepere al contribuabilului oarecare, Codul spune cam așa: cei care au fost taxați să fie răstaxați, iar cei care nu… Să fie scăpați?!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: