Din cauza întârzierii bugetului și a frigului, la Suceava

Reparații la străzi, doar 6 luni dintr-un an

> Primăria Suceava ar putea ține o licitație multianuală pentru atribuirea serviciului de reparare și întreținere a străzilor, în 2013, 2014 și 2015 fiind puse la bătaie 10 milioane de euro
 

Municipalitatea suceveană intenționează să organizeze o licitație multianuală pentru atribuirea serviciului de reparare și întreținere a străzilor. Primarul Ion Lungu a declarat, într-o conferință de presă, că licitația anuală face ca la infrastructura rutieră să se poată interveni doar cel mult 6 luni pe an, deoarece 3 luni se pierd cu procedurile de atribuire, iar alte 3 luni, pe final, nu se poate lucra, întrucât vine frigul. Astfel, 10 milioane de euro ar putea fi puse la bătaie în 2013, 2014 și 2015, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a ajunge pe masa de dezbateri a deliberativului local. „Voi propune Consiliului Local să facem o licitație multianuală, pe 3 ani, cu o valoare de aproximativ 40 de milioane de lei, întrucât, în condițiile actuale, nu ne putem servi de acest serviciu de asfaltare decât jumătate de an. Trei luni întârzie organizarea licitației, deoarece nu este aprobat bugetul, iar altele trei luni de la sfârșitul anului sunt cu risc, întrucât nu se mai poate lucra din cauza vremii reci” a declarat primarul Ion Lungu accentuând că, în cazul atribuirii serviciului pe 3 ani, firma câștigătoare va fi stimulată să se doteze în mod corespunzător, cu utilaje pe care ar putea să le amortizeze mai ușor. În prezent, serviciul de reparare și întreținerea străzilor este atribuit, prin licitație publică, către o asociere formată din societățile comerciale SUCT Suceava și Florconstruct Suceava. Obiectul contractului îl constituie executarea lucrărilor de întreținere și reparare a străzilor, în vederea menținerii parametrilor geometrici ai suprafețelor carosabilului și îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a traficului rutier din municipiul Suceava, în funcție de necesități. Contractul este valabil pentru o perioadă de 12 luni și are o valoare de 14 milioane lei (circa 3 milioane euro).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: