Primăria Suceava nu a reușit să vândă niciun apartament ANL

> Astfel, sunt blocate investițiile la cele 5 noi blocuri care ar urma să fie construite în zona Stațiunii de Cercetări și Dezvoltare Agricolă > Cauza blocajului constă în aceea că prețurile de pe piața imobiliară liberă sunt mai mici decât cele stabilite de Agenția Națională pentru Locuințe
 

Primăria Suceava nu poate demara construirea de noi locuințe ANL. Aceasta din cauză că nu a reușit să vândă nici măcar unul dintre apartamentele ridicate în timp cu fonduri guvernamentale și destinate închirierii către tinerii în vârstă de până la 35 de ani. „Chiar dacă noi avem aprobate 80 de unități de locuit, lângă cele existente, nu putem trece la construirea lor. După ce s-a organizat o licitație, aceasta a fost anulată în instanță și nu s-au mai alocat banii necesari. Mai mult, am fost și suntem condiționați, în continuare, de vânzarea apartamentelor amenajate în anii din urmă. Din păcate, nu am reușit să vindem niciun apartament ANL”, explică Lungu. Potrivit edilului-șef, cauza constă în aceea că prețurile de pe piața imobiliară liberă sunt mai mici decât cele stabilite de Agenția Națională pentru Locuințe. Primarul crede că prețul pe metrul pătrat al unităților de locuit ANL ar trebui să fie stabilit în funcție de localitate, zonele de impozitare și de evoluția pieței imobiliare. „Sigur că, în aceste condiții, tinerii preferă să meargă pe piața liberă și să-și cumpere apartamente mai ieftine decât cele de la de la ANL. Astăzi este valabil un preț unitar pe metru pătrat stabilit pentru întreaga țară, ceea ce nu este corect”, a precizat Ion Lungu. Administrația locală suceveană are disponibil pentru vânzare, în primă fază, un total de 168 de garsoniere și apartamente. În conformitate cu prevederile legale, cumpărătorii trebuie să aibă o vechime de cel puțin un an în locuințele ANL atribuite cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani. După efectuarea tranzacției, Primăria se alege cu un comision de 1%, ceilalți bani mergând într-un fond pentru derularea investițiilor la cele 5 noi blocuri, cu 80 de unități de locuit, care ar urma să fie construite în zona Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă, pe bulevardul „1 Decembrie 1918”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: