Opt furturi și o tentativă este activitatea dintr-o lună și jumătate a doi tineri de 18 și 17 ani

> Silvian C. și C. A. au luat din gospodăriile unor localnici din Mălini, Cornu Luncii și Horodniceni de la ceapă, murături și găini până la covoare, televizor și cabluri de cupru
 

Continuând cercetările în cazul unui furt produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, din locuința Mihaelei T., din Horodniceni, polițiștii au reușit identificarea autorilor. Este vorba de Silvian B., un tânăr de 18 ani care locuiește fără forme legale chiar în Horodniceni, și de ucenicul său minor C. A., din comuna Baia. Astfel au putut fi restituite păgubitei radiocasetofonul, pachetele de cafea și borcanele de gem și compot furate de cei doi. În timpul cercetărilor însă, polițiștii au stabilit că în lunile decembrie 2012 și ianuarie 2013, perechea de hoți a avut multă treabă, ei fiind autorii a opt furturi și a unei tentative de furt de la diferiți localnici din Cornu Luncii, Mălini și Horodniceni. În decembrie, Silvian C. și C. A. au forțat încuietoarea ușii de la intrare în locuința Angelicăi C. din Mălini și din casă i-au luat două covoare, două plapume, îmbrăcăminte, două noptiere și un televizor. În aceeași lună au sărit gardul în curtea unei femei din Horodniceni, Elena V. , au intrat în beciul gospodăriei de unde au plecat cu ce au găsit: niște cuverturi, portița și rotițele de la o sobă. A urmat beciul lui Gavril T., tot din Horodniceni, unde băieții s-au aprovizionat cu mâncare. În noaptea de 13 spre 14 decembrie, cei doi au plecat cu traistele pline cu borcane cu zacuscă, zarzavat și murături în valoare de vreo 1000 de lei. Tot în aceeași localitate, au intrat în noaptea de 20 spre 21 decembrie în bucătăria și șura Elenei V. de unde au furat o rolă cablu de cupru, trei kg ceapă, două pachete de cafea și o pereche de ochelari. După sărbători, Silvian și ucenicul au reînceput atacurile chiar în noaptea de după Bobotează schimbând însă locația. A fost o noapte plină cea din 6 spre 7 ianuarie. Cei doi au trecut prin magazia lui Andrei M., din Cornu Luncii, din care s-au mulțumit doar cu o bicicletă de vreo 100 de euro, apoi cu două găini din poiata unui vecin, ca din gospodăria lui Gheorghe S. să acopere paleta bunurilor furate cu un electromotor auto și mai multe cabluri din cupru. După circa 10 zile de relaxare, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie cei doi hoți au dat o raită și în gospodăria lui Constantin F., din Cornu Luncii, dar surprinși de proprietar au abandonat traistele cu bunurile furate. La o scurtă socoteală, prejudiciul adus oamenilor a fost de 6000 de lei, din care s-au recuperat bunuri de circa 2000. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale a celor doi tineri pentru furt calificat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: