Simpozion la Biblioteca Bucovinei

„Holocaustul: o tragedie europeană a omenirii”

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din 27 ianuarie va fi marcată de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava prin simpozionul „Holocaustul: o tragedie europeană a omenirii”, organizat vineri, 25 ianuarie, de la ora 12, în aula CN „Ștefan cel Mare”.
 

Directorul instituției, Gabriel Cărăbuș, a precizat că simpozionul a devenit o tradiție încă din 2005, când scriitoarea Angela Furtună a coordonat proiectul. În cadrul simpozionului vor fi prezentate prelegerile „Holocaustul evreilor bucovineni – o tragedie europeană”, de conf. univ. dr. Florin Pintescu, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava; „Adevăr istoric, respect și demnitate pentru cei ce nu mai sunt”, prof. Sorin Golda, președintele Comunității Evreilor din Suceava; „Traian Popovici – Un Schindler român”, de prof. dr. Daniel Hrenciuc. Scriitoarea Angela Furtună va vorbi despre „Reprezentanți ai literaturii Holocaustului: Paul Celan, Benedict Solomon, Arnold Daghani”. Cu același prilej va fi lansată „culegerea de texte fundamentale” îngrijită de Angela Furtună și intitulată „Caietele Anul Paul Celan 2010”, lucrare editată sub egida Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera”. Totodată, vor fi difuzate filme documentare despre lagărul de la Auschwitz și despre casa Annei Frank din Amsterdam. „În același timp, la sediul Bibliotecii Bucovinei vor fi organizate expoziții de carte tematică și materiale documentare, audiții și vizionări de video-documentare axate pe tema Holocaustului” mai precizează conducerea Bibliotecii. Manifestarea va avea loc cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, a Comunității Evreilor din Suceava, al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” și Alexandria Librării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: