Amenzi mici, neplătite și greu de recuperate

> Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că, în anumite cazuri, amenzile ar putea fi compensate prin zile de muncă în folosul comunității > Un proiect legislativ în această direcție ar avea în vedere senatorul Ovidiu Donțu, dar încă nu se numără printre priorități
 

Amenzile neachitate pe care administrațiile locale le au de încasat sunt foarte mari, a declarat, ieri, primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, care a exemplificat cu situația Sucevei, unde Primăria are de recuperat 10,3 milioane de lei din amenzi și că procedurile sunt greoaie. Edilul-șef al Sucevei a spus, într-o conferință de presă, că în multe cazuri amenzile sunt mici, iar costurile pentru recuperare lor pot deveni mai mari. El consideră că, în anumite situații, când se constată imposibilitatea persoanei amendate să achite amenda, aceasta să fie transformată în zile de muncă în folosul comunității prin hotărâre a Consiliului Local și nu doar a instanței. Primarul a spus că a discutat despre această situație cu senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu, care urmează să elaboreze un proiect de lege în acest sens. Donțu a confirmat că lucrează la o inițiativă legislativă în acest sens, dar că până la depunerea acesteia mai are de finalizat trei alte propuneri legislative, printre ele numărându-se o reglementare privind înființarea parcurilor industriale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: