Badminton

Rezultate foarte bune pentru tinerii jucători din Horodnic de Sus

Badmintonul este, în prezent, cel mai îndrăgit joc pentru tinerii din Horodnic de Sus. Studiind regulile jocului, profesorul Gheorghe Onica a decis să marcheze un teren de dimensiuni regulamentare în noua sală de sport din localitate și a început să-i îndemne pe tinerii de la Școala „Iulian Vesper”, să-l practice.
 

După un an de pregătire, jucătorii de badminton din Horodnic de Sus au participat la etapa județeană în compania echipelor din Suceava, Fălticeni și Gura Humorului. În urma competiției, tânărul horodnicean Ionuț Popescu s-a calificat la faza finală care a avut loc la Alexandria, el ocupând în final un onorant loc VIII. Performanțele obținute de sportivii din Horodnic de Sus la badminton au atras și sprijinul primăriei din localitate care a achiziționat pentru iubitorii acestui joc echipament de calitate, rachete, fluturași și fileu. După o serie de rezultate remarcabile înregistrate în competiții disputate la Suceava, Fălticeni și Horodnic de Sus, jucătorii de badminton din localitatea amintită au participat la „Cupa CS Botoșani” la patru categorii de vârstă, masculin și feminin. Sportivii s-au descurcat de minune la „Cupa CS Botoșani” la badminton, urcând de mai multe ori pe podiumul de premiere. La categoria sub 9 ani, printre medaliați s-au numărat Ionela Popescu, Andreea Luță, Ilie Popescu și Robert Moroșan. La categoria sub 11 ani s-au remarcat Gheorghe și Vasile Luță, iar la categoria sub 13 ani Loredana Buliga, Marian Moroșan și Ionuț Calancea. Printre cei mai buni la categoria de vârstă sub 15 ani au fost horodnicenii Alisa Moroșan, Alina Rusu, Andreea Jacotă, Ilie Luță și Andrei Onica. În urma acestor performanțe, micii jucători de badminton pregătiți de profesorii Gheorghe Onica și Cristinel Stanichevici, au intrat în posesia „Cupei CS Botoșani”. Inițiativa celor din Horodnic de Sus de a promova badmintonul, un joc mai puțin cunoscut în România, este de bun augur și demnă de respect, tinerii jucători din această localitate având șansa de a ajunge sportivi de mare performanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: