Un sfert din asociațiile de proprietari au acumulat 70% din datoriile fălticenenilor la apă și gunoi

La sediul Primăriei Fălticeni a avut loc ieri prima întâlnire din acest an a conducerii administrației locale cu factorii de decizie din asociațiile de proprietari și coordonatorii activității furnizorilor de utilități publice (Agenția ACET Fălticeni – operatorul serviciului de alimentare cu apă și SC GOSCOM – operatorul serviciului de colectare a deșeurilor). La mijlocul lunii ianuarie, la nivelul asociațiilor de proprietari, există mari probleme în achitarea facturilor, cei doi operatori anunțând restanțe care pun în pericol activitățile pe care aceștia le desfășoară. Este vorba de o datorie de 1,23 milioane lei în cazul serviciului de alimentare cu apă și de 270.000 lei pentru serviciul de colectare a deșeurilor. Cinci din cele 20 de asociații de proprietari din Fălticeni însumează la această dată aproape 70% din debitele restante, care au ajuns la 12,3 miliarde lei vechi. Au fost discutate cu fiecare asociație de proprietari în parte problemele care au generat acumularea datoriilor și au fost căutate soluții pentru recuperarea restanțelor.
 

Primăria Fălticeni

Directorul ACET Fălticeni, Vasile Cozma, a făcut cunoscut că a somat asociațiile de proprietari cu datorii și așteaptă listele cu repartizarea datornicilor pe scări de bloc, astfel încât operatorul să sisteze furnizarea apei acolo unde restanțele sunt foarte mari. Primăria Fălticeni reamintește populației că neplata serviciilor publice de alimentare cu apă și de colectare a deșeurilor va avea consecințe dezastruoase în ceea ce privește asigurarea acestor servicii pe teritoriul municipiului. În același timp, neplata pune în pericol derularea investițiilor prevăzute pentru îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă, canalizare, epurarea apelor menajere, colectarea deșeurilor. „Informăm populația că serviciile de utilitate publică sunt reglementate prin contracte între furnizori și beneficiari, așa cum este și cazul celorlalte servicii: energie electrică, gaze naturale, telefonie, internet, televiziune etc. În situația în care facturile nu sunt plătite la timp, furnizorii sunt îndreptățiți să recurgă la măsuri restrictive față de datornici, afectând și persoanele care își plătesc la timp cotele de contribuție ce le revin la cheltuielile asociației de proprietari”, se precizează în apelul scris pe care Primăria Fălticeni l-a transmis fălticenenilor care locuiesc la bloc, apel care urmează să fie afișat prin intermediul asociațiilor de proprietari în fiecare din cele aproape 400 de scări de bloc din municipiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: