La Termica

O garnitură de tren cu cărbune se consumă la 3 zile

> „Dacă temperaturile vor fi mai ridicate, cu actualele stocuri putem acoperi necesarul de funcționare până pe 15 februarie” a declarat directorul general Ovidiu Dumitrescu
 

Ovidiu Dumitrescu

Stocurile de la societatea comercială Termica Suceava sunt în scădere, a anunțat directorul general al operatorului de termoficare, Ovidiu Dumitrescu. Cantitățile de huilă au coborât sub 90.000 de tone, acestea fiind considerate suficiente în condiții de temperaturi mai ridicate, până cel mult pe 15 februarie. Săptămâna trecută, la Suceava a sosit o garnitură de tren cu huilă, în zilele următoare fiind așteptată încă una, însă aflăm că un singur transport poate asigura necesarul pentru 3 zile de funcționare. Pe de altă parte, directorul general al Termica accentuează că trebuie asigurată resursa financiară, în primul rând prin creșterea ritmului plăților făcute de populație. „Stocurile sunt în scădere, coborând sub 90.000 de tone, iar după 10 februarie s-ar putea să apară problemele. S-a adus o garnitură cu cărbune și se va mai aduce încă una. Ne străduim să adunăm banii, sperăm că îi vom avea zilele acestea, însă o garnitură ține maxim 3 zile. Dacă temperaturile vor fi mai ridicate, cu actualele stocuri putem acoperi necesarul de funcționare până pe 15 februarie”, a declarat directorul general al Termica, Ovidiu Dumitrescu. În funcție de durata sezonului rece și de temperaturile exterioare, producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic din Lunca Sucevei are nevoie de 120.000-130.000 de tone de huilă pe sezon. Aprovizionarea SC Termica pentru întreaga iarnă 2012-2013 costă peste 90 de milioane lei, banii pentru aprovizionare venind din încasarea contravalorii energiei electrice furnizate în sistem, din sumele plătite de către populație, subvențiile datorate de bugetul local, precum și din eventualele credite contractate de Termica. La 31 decembrie, populația avea către Termica datorii de 21,25 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: