Județul Suceava are aproape 100 de produse tradiționale atestate

În județul Suceava își desfășoară activitatea, în domeniul produselor tradiționale, 24 de societăți comerciale. Așa informează directorul executiv al Direcției pentru Agricultură, Vasile Schipor, precizând că respectivii operatori au 94 de produse atestate.
 

Astfel, în sectorul producției de lapte înregistrate sunt 16 societăți comerciale, cu 31 de produse atestate, iar în cel al cărnii își desfășoară activitatea 7 firme, având 60 de produse care au obținut atestare de la organismele specializate. În ceea ce privește băuturile alcoolice, județul Suceava are 3 produse atestate, acestea fiind fabricate și date la comercializare de o singură firmă de profil. Potrivit șefului Direcției pentru Agricultură, în 2012, lucrătorii din subordine au acordat consultanță la 28 agenți economici cu privire la recunoașterea și protecția produselor tradiționale românești în UE. Pe de altă parte, reliefează Vasile Schipor, în agricultura ecologică, anul trecut, în județul nostru au fost procesate 4.563 fișe ale operatorilor înregistrați la această instituție și s-au operat 138 de inspecții privind supravegherea operatorilor înregistrați, conform tematicilor Ministerului Agriculturii. „Tradițional” este considerat produsul obținut din materii prime tradiționale, care prezintă o compoziție tradițională sau un mod de producție și/sau de prelucrare care reflectă un procedeu tehnologic de producție și/sau de prelucrare tradițional. Totodată, se consideră că produsul tradițional se distinge în mod clar de alte produse similare aparținând aceleiași categorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: