Clădirea viitorului centru pentru susținerea tradițiilor bucovinene va fi dată în folosință luna viitoare

Panglica inaugurală a sediului viitorului centru pentru susținerea tradițiilor bucovinene va fi tăiată cel mai târziu la sfârșitul lunii februarie a anunțat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
 

Edilul-șef a precizat că lucrările mari au fost încheiate, în prezent intervenindu-se doar la unele dintre instalațiile interioare. „Obiectivul este finalizat, însă mai sunt unele activități de punere în funcțiune a instalațiilor de ventilație și a celor de încălzire. Celelalte lucrări sunt gata, de aceea sper că nu mai târziu de luna februarie Centrul de conservare a tradițiilor populare va fi dat în folosință”, a declarat Ion Lungu. Reamintim, execuția sediului Centrului pentru susținerea tradițiilor populare a fost adjudecată de firma suceveană Muha, imobilul care va găzdui viitoarea instituție culturală fiind ridicat pe strada Universității, în apropierea Patinoarului artificial. Clădirea este structurată pe demisol, parter, două etaje și mansardă. Potrivit proiectului, demisolul este alocat spațiilor tehnice, depozitelor și arhivei, la parter vor funcționa două puncte de informare turistică și în specificul activității instituției, iar etajul întâi este rezervat sălii multimedia de conferințe, locație de închiriat pentru acțiuni sociale, culturale și educative. Cel de-al doilea al etaj va avea 7 ateliere meșteșugărești în suprafață de 207 mp, inclusiv depozitele aferente, toate oferite spre închiriere, în ideea prezentării turiștilor și altor vizitatori a modului în care sunt produse obiectele tradiționale. Este vorba despre ateliere de confecționare de măști, încondeiere ouă, țesături, pielărie, ceramică, pictură de icoane și prelucrare a lemnului, întreaga activitate a atelierelor urmând a fi observată direct, începând de la materie primă la produsul finit. Mansarda va fi compusă din două spații expoziționale acoperite, care vor servi parțial atelierelor meșteșugărești, în scopul expunerii obiectelor tradiționale create. Proiectul „Centru pentru susținerea tradițiilor bucovinene” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere și a avut ca perioadă de implementare 30 de luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: