Aproape 7000 de permise în 3 săptămâni !

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a emis, în perioada 1-20 ianuarie 2013, 6.984 permise, dintre care 650 sunt permise emise în urma examinării, iar 6.326 sunt permise emise în urma preschimbării, informează Prefectura Suceava.
 

Potrivit sursei citate, dintre cele 6.984 permise, 1.669 au fost emise pentru femei și 5.315 pentru bărbați, cele mai multe, 3.223, fiind pentru persoane cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. De la începutul anului, sute de suceveni s-au înghesuit, zilnic, la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto pentru a-și schimba permisele până în data de 19 ianuarie, când au intrat în vigoare noile prevederi legale, motiv pentru care Prefectura Suceava a decis să facă programări online pe site-ul instituției. Prefectul a subliniat că șoferii care își vor schimba permisele auto după 19 ianuarie, de când au intrat în vigoare modificările la Codul rutier, vor plăti aceeași taxă, 68 lei, dar vor fi obligați să facă vizita medicală și să obțină un certificat din care să rezulte că nu suferă de boli care îi împiedică să conducă. El a menționat că vizita medicală se impune numai după expirarea perioadei de valabilitate a permiselor și nu este necesară pentru eliberarea duplicatelor. Prefectul și-a exprimat încrederea că schimbările legislative vor responsabiliza șoferii. „Obligativitatea ca și conducătorii de mopede și utilaje agricole să posede permis de conducere nu era prevăzută în niciun act legislativ. Se întâmplă suficient de multe accidente provocate de scutere, astfel încât se impunea să fie luate măsuri pentru o mai bună disciplinare a acestei categorii de participanți la trafic” a precizat Sinescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI