La Cernăuți

S-a semnat protocolul de colaborare pentru ediția 2013 a Festivalului „Întâlniri Bucovinene”

Protocolul de Colaborare între Polonia, Ucraina, România, Ungaria și Slovacia pentru realizarea Festivalului internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene”, ediția a XXIV-a, a fost semnat, marți, la sediul Primăriei orașului Cernăuți.
 

Buciumasii din Campulung – Intalniri bucovinene 2-11

Potrivit Prefecturii Suceava, din delegația română au făcut parte vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, și șeful Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, Călin Brăteanu. S-a stabilit că, în acest an, sub denumirea generică de „Întâlniri bucovinene” se vor desfășura 5 serii de manifestări, după cum urmează: 19 – 23 iunie 2013: Polonia (Pila și Jastrowie), 13 – 14 iulie 2013: Ucraina (Cernăuți), 18 – 21 iunie 2013: România (Câmpulung Moldovenesc), 3 – 4 august 2013: Ungaria (Bonihad), 24 – 25 august 2013: Slovacia (Turèianske Teplice). Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene” este unic în Europa și are drept scop prezentarea bogăției culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, al trecerii în revistă a formațiilor artistice care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul și obiceiurile în scopul protejării, conservării și promovării folclorului bucovinean în Bucovina și în zonele locuite de emigranții bucovineni, stimularea procesului de formare a conștiinței comunității bucovinene regionale, mai ales în rândul tinerilor, prezentarea valorilor bucovinene reflectate în înțelegere și respect, toleranță și bună conviețuire a diferitelor grupuri etnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: