Licitația pentru salubritatea Sucevei, reluată de la zero

> Ca urmare a unei posibile discriminări a firmelor care nu ar fi aflat la timp despre diminuarea cifrei de afaceri realizată de operatorii interesați, licitația urmează a fi ținută pe 1 martie > „Licitația are o miză deosebită, de aceea pot apărea asemenea strategii și contestații până în toamnă” este de părere primarul Ion Lungu
 

Licitația de concesionare a serviciilor publice de salubritate și de iarnă în municipiul Suceava va fi reluată de la capăt. Primarul Ion Lungu a declarat, ieri, că aceasta, după o amânarea ce avut loc pe 15 ianuarie, nu se mai ține nici pe 25 ianuarie. Decizia aparține Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), care a considerat că publicarea eratei privind scăderea cifrei de afaceri a firmelor participante a venit cu întârziere, fapt care se constituie ca o discriminare pentru firmele care ar fi dorit să intre în competiție și nu ar fi putut lua la cunoștință în timp util despre noile condiții. „A fost aprobată contestația celor de la Vitalia Servicii pentru Mediu în vederea diminuării cifrei de afaceri. Astfel, decizia pentru publicarea eratei legată de respectiva reducere a fost dată pe 4 ianuarie, iar la Primăria municipiului Suceava a ajuns pe 10 ianuarie. ANRMAP ne-a respins avizul pentru erată, în ideea că aceasta trebuia să apară în Monitorul Oficial pe 11 ianuarie, astfel încât pe 15 ianuarie să aibă loc licitația. Intervalul acesta fiind prea scurt, ceea ce, potrivit ANRMA, ar fi încălcat principiul nediscriminării. În aceste condiții, suntem obligați să reluăm licitația de capăt, astfel încât aceasta va avea loc cândva în jurul datei de 1 martie” a reliefat primarul Ion Lungu, menționând că, dacă municipalitatea nu s-ar fi conformat, exista riscul unei alte contestații pe marginea nerespectării rigorilor privind publicarea eratei cu pricina. Primarul Ion Lungu crede că, în cazul în care nu se vor mai înregistra contestații, contractul cu noul operator de salubritate va fi semnat cel mai târziu în toamnă. „Această licitație are o miză deosebită, de aceea pot apărea și asemenea strategii și contestații până în toamnă. Dacă sezonul rece ne va prinde cu un operator nou de salubritate, acest lucru ar fi minunat”, a conchis Ion Lungu. Precizăm că, pentru înscrierea la licitație, deliberativul local al municipiului Suceava aprobase o cifră de afaceri de 24,5 milioane lei pe ultimii 3 ani, iar la solicitarea Vitalia Servicii pentru Mediu București CNSC a coborât-o la 6,2 milioane lei. Reamintim totodată că, de la 1 decembrie 2012, din cauza declanșării cu întârziere a procedurilor de licitație, autoritățile locale au fost nevoite să prelungească vechiul contract de concesionare a serviciilor publice de salubritate, document parafat încă din anul 2004 cu Rosal Grup.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: