Încă o bătrână păcălită de vânzătorii ambulanți

> O femeie de 84 de ani, din Dumbrăveni, a cumpărat 3 pături de la niște negustori care pe de o parte făceau vânzare, iar pe de alta îi furau 900 de lei
 

Persoane vârstnice continuă să cadă pradă unor așa-ziși vânzători ambulanți, interesați mai mult să le fure banii, decât să facă negoț. Este și cazul unei bătrâne de 84 de ani, din Dumbrăveni, care a rămas fără 900 de lei în urma unei astfel de vizite. Domnica U. a povestit polițiștilor că, pe 12 ianuarie, dimineața, pe la ora 9, s-a trezit în curte cu doi bărbați, gata să-i vândă cele mai bune pături din lume. Femeia a fost de acord să cumpere trei bucăți și a intrat în casă după bani. Vânzătorii au venit după ea și au văzut astfel cum femeia scoate o pungă cu bani, în care avea 2.400 de lei. În timp ce unul dintre ei o amețea de cap cu modelele de pături, celălalt a întins mâna spre teancul de bani lăsat pe sacoșa de plastic și a luat din el 900 de lei. Cei doi au încasat apoi și cei 300 de lei cuveniți pe păturile vândute, apoi brusc s-au grăbit foarte tare. În timp ce negustorii de pături dispăreau în trombă cu mașina, bătrâna a observat lipsa banilor… Fiind vârstnică și locuind singură, ea nu a avut posibilitatea să anunțe poliția despre furt decât luni, ceea ce îngreunează identificarea făptașilor. Polițiștii din Dumbrăveni speră însă să dea de ei și să-i poată aduce înapoi femeii banii furați. Cazuri similare de bătrâni rămași fără bani în aceeași manieră au apărut relativ frecvent și anul trecut. Polițiștii au avertizat de câteva ori populația să nu primească în curte, și cu atât mai puțin în casă, pe așa-zișii vânzători ambulanți încărcați cu covoare, carpete, pături, oale de inox și alte produse necesare în casă. Avertismentele au făcut referire și la altfel de persoane suspecte care au diferite „nevoi” și „oferte”, cele care apar pe la porți cerșind sau chiar cu intenția de a citi contoare, a verifica instalații etc., dar care nu pot prezenta o legitimație de serviciu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: