Donație de carte și flori la bustul lui Eminescu

Deputatul PDL de Suceava prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a marcat, marți, Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 163 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu printr-o donație de carte și prin depunerea unei jerbe la bustul poetului din municipiul Suceava.
 

Împreună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) și revista „Familia Ortodoxă”, parlamentarul democrat-liberal a constituit un fond de carte pe care l-am donat studenților universității sucevene. Potrivit lui Ardeleanu, acesta conține, printre altele, și texte eminesciene reunite sub titlurile: „Mihai Eminescu–Cuvinte de suflet” și „Fragmente din publicistica lui Mihai Eminescu”, editate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, dar și 20 de Biblii editate de Patriarhia Română. „Cărțile și revistele au fost așezate chiar de noi pe rafturile spațiului proaspăt inaugurat, «Little Free Library». Un număr de exemplare a ajuns și în Biblioteca Universității, pentru Sala de lectură «Mihail Iordache»”, a declarat deputatul PDL. Sanda-Maria Ardeleanu a anunțat că acest eveniment este primul dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia va oferi câte o plachetă de versuri eminesciene pentru fiecare din cele 395 de camere studențești din căminele campusului sucevean. Parlamentarul democrat-liberal a precizat că directorul Institutului Cultural Român, Andrei Marga, care a susținut marți o conferință la universitatea suceveană, a apreciat evenimentul, alături de altele similare din țară.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI