Direcțiile Primăriei Suceava vor fi dotate cu autospeciale cu motor electric

> Printr-un proiect cu finanțare elvețiană se intenționează achiziționarea a 18 autoutilitare, precum și înființarea a 30 de puncte de încărcare a acumulatorilor
 

Primăria municipiului Suceava intenționează să achiziționeze 18 autoutilitare electrice, a anunțat ieri, într-o întâlnire cu presa, primarul Ion Lungu. Ele ar urma să intre în dotarea unor servicii publice ale administrativului local, finanțarea, în valoare de 2,4 milioane euro, urmând a fi accesată prin proiectul „Electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, depus în cadrul Programului de cooperare elvețiano-română pentru reducerea disparităților economice și sociale în Uniunea Europeană. Este vorba despre utilaje electrice de combaterea a gheții, o autocisternă, automăturători și furgonete pentru asistență socială, beneficiari urmând a fi Direcția Domeniului Public, Direcția de Asistență Socială și Direcția Administrației Piețelor. Pe lângă procurarea respectivelor autospeciale, pe raza municipiului se prevăd a fi amenajate și 30 de puncte de încărcare a acumulatorilor, acestea având ca amplasament cele două parcări subterane, precum și parcările de suprafață. După ce proiectul de reabilitare termică a sediului executivului a fost respins, Suceava intenționează să atragă bani elvețieni și pentru reabilitarea sistemului de iluminat public, în completarea lucrărilor deja finalizate prin Programul Operațional Regional, precum și în vederea amenajării unui sistem de încălzire a Bazarului cu panouri solare și pompe de căldură. Suma totală pusă la bătaie de partea elvețiană este de 40 de milioane franci elvețieni. Agreate în programul de finanțare, reamintim, sunt 4 municipalități din regiuni de dezvoltare diferite, respectiv Suceava, Cluj-Napoca, Brașov și Arad. Grantul este de 85% din totalul finanțării, coparticiparea autorității locale – de 15%, Primăria Suceava vizând, prin cele 3 proiecte amintite, accesarea a 9 milioane de euro. În cadrul unui program cu fonduri europene, municipalitatea suceveană are depus un proiect și pentru dotarea cu mijloace electrice de transport a parcului auto al societății de transport public TPL, acesta din urmă având șanse de demarare în anul 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: