În 2013, la cheltuielile cu funcționarea aparatului propriu al Primăriei Suceava

Austeritate maximă

> Potrivit fundamentării actuale, veniturile proprii ale municipiului Suceava sunt estimate a fi cu 7 milioane lei mai mici decât în 2012 > „Bugetul din 2013 este unul al dezvoltării și austerității maxime la cheltuielile de funcționare”, a explicat primarul Lungu, accentuând că investițiile în continuare și cele la start sunt evaluate la 50 de milioane euro
Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Suceava pe anul acesta va fi mai mic în comparație cu cel din 2012, a făcut cunoscut ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu, precizând că scăderea este urmare directă a prevederilor legale în conformitate cu care maximul fundamentat pentru noul an fiscal nu trebuie să depășească nivelul realizărilor din exercițiul bugetar precedent. „Din păcate, după 5 ani de creștere, veniturile proprii ale municipiului din anul 2012 au fost mai mici cu aproximativ 7 milioane lei în comparației cu anul 2011.
 

Ion Lungu

Conform Legii bugetului de stat și Codului fiscal, veniturile pot fi fundamentate până la maximul realizat în anul precedent”, a evidențiat Lungu, menționând că, în 2012, intrările la bugetul municipiului au fost de circa 259 de milioane lei, consemnându-se o creștere față de 2011, când realizările s-au situat la nivelul aproximativ de 224 de milioane lei. Edilul-șef a reliefat că, în ciuda acestor circumstanțe, bugetul va fi unul al dezvoltării. Astfel, la capitolul investiții, ca priorități figurează continuarea lucrărilor la reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei; încheierea celor de la străzile din cartierul Ițcani, restanță POR; darea în folosință a sediului Centrului de Conservare a Tradițiilor Populare; finalizarea sediului Centrului Cultural Bucovina; materializarea proiectelor cu fonduri elvețiene; extinderea rețelelor de apă și canalizare cu finanțare în cadrul POS; inaugurarea noului adăpost pentru câinii fără stăpân; reabilitarea Curții Domnești. La investiții noi, în bugetul pentru anul acesta vor fi prinse finanțări destinate reabilitării străzilor în cadrul POR cu fonduri redistribuite; reabilitării termice a blocurilor de locuințe; amenajării unei piste pentru roleri; introducerii utilităților în noul cartier pentru tineri, Europa. Nu în cele din urmă, aflăm că de atenție se vor bucura și proiectele care nu au finanțare locală, dar al căror beneficiar este municipalitatea, precum centura ocolitoare a urbei reședință, depozitul ecologic de deșeuri de la Moara și noua centrală de termoficare a Adrem Invest. „În ceea ce privește investițiile, cred că este vorba despre un buget destul de consistent. Bugetul din 2013 este un buget la dezvoltării și al austerității maxime la cheltuielile de funcționare” a explicat Ion Lungu, accentuând că investițiile de pe lista cu finanțări au valoarea totală de peste 50 de milioane euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: