Dacă se aplică impozitul forfetar

Fiscul să nu mai vină ulterior în controale abuzive

Impozitul forfetar ar pune pe picior de egalitate toate unitățile din turism, obligându-le pe cele care lucrează la negru să intre în sistemul de fiscalizare.
 

Nu este normal ca numai unii din investitorii din turism să plătească taxe, dar să concureze cu cei care nu dau niciun leu la buget. Dar, dacă se aplică impozitul forfetar, după ce firmele și-au achitat contribuția, Fiscul să nu mai vină în controale abuzive toată ziua, ci să-i lase pe oamenii de afaceri să-și facă treaba în loc să stea după unii și după alții cu peșcheșuri. În plus, dacă statul introduce o nouă taxă, aceasta ar trebui corelată și cu o măsură de încurajare a mediului de afaceri prin simplificarea impozitării și concentrarea sutelor de taxe în doar câteva, clare și precise, ușor de plătit și care să nu dea naștere la abuzuri. Altfel, sistemul în care autoritățile mai născocesc încă o taxă îi descurajează pe agenții economici să plătească datoriile către buget. Scopul filosofiei fiscale nu este de a fi punitiv sau restrictiv, ci de a convinge cât mai multă lume să lucreze corect. Acest lucru poate fi realizat dacă riscurile eludării fiscalității sunt mai mari decât efortul de achitare a taxelor, lucru pe care statul îl poate îndeplini prin simplificarea sistemului de taxe și impozite. Federația Patronatelor din Turism și Servicii încurajează, așadar, introducerea impozitului forfetar, dar numai după consultarea prealabilă a mediului privat, în așa fel încât să se asigure o aplicare a legii în mod egal pentru toți, cu amendamentul că autoritățile trebuie să vină și cu măsuri de încurajare a operatorilor economici, nu doar de impozitare a acestora. (DAN MATEI AGATHON, președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI