Pentru stabilirea taxelor și impozitelor locale în municipiul Suceava

Trei ședințe fără succes

> Ieri, consilierii locali nu s-au mai adunat la masa dezbaterilor, întrucât noul act normativ al Guvernului, aprobat miercuri, intră în vigoare după 3 zile de la aprobare > Marți, autoritățile sucevene amânaseră luarea unei decizii, hotărând să aștepte dispozițiile Cabinetului Ponta
Ședința extraordinară de ieri a Consiliului Local Suceava, în care urma să se decidă care va fi nivelul taxelor și impozitelor locale pe care sucevenii le vor datora în 2013, a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 10. Primarul Ion Lungu a declarat că ordonanța de guvern referitoare la dările locale pe anul acesta a fost aprobată în ședința de miercuri a executivului central, iar, potrivit reglementărilor în vigoare, actul normativ ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial la 3 zile după aprobare.
 

Primaria Suceava

Aceasta este cea de-a doua amânare a discutării proiectului de hotărâre de către Consiliul Local privind aprobarea taxelor și impozitelor locale, marți aleșii locali optând să aștepte decizia de miercuri a Cabinetului Ponta. Autoritățile locale sperau ca precizările guvernamentale să se facă prin ordonanță de urgență, act normativ care este publicat în Monitorul Oficial în aceeași zi în care a fost adoptat. Numai în acest mod, joi, consilierii locali ar fi putut delibera în cunoștință de cauză asupra obligațiilor locale pe 2013. Pe de altă parte, edilul-șef Ion Lungu precizase, marți, că, indiferent ce va decide Guvernul, Consiliul Local se va întruni joi, chiar dacă ar fi fost să aprobe creșterea nivelului taxelor și impozitelor locale cu 16% și, în compensare, să procedeze la micșorarea taxei de salubritate de la 4 lei/persoană/lună, la 3 lei/persoană/lună. Reamintim, pe 19 decembrie 2012, Consiliul Local Suceava a hotărât să păstreze cuantumul vechi al dărilor locale, unul nemajorat în ultimii 7 ani. Însă, prin HG nr. 1309 de pe 27 decembrie 2012, Guvernul Ponta decidea actualizarea obligatorie a nivelului taxelor și impozitelor locale cu 16%, respectiv cu rata cumulată a inflației înregistrată în ultimii 3 ani. De menționat este și faptul că locuitorii Sucevei nu se vor mai putea prezenta începând de astăzi la ghișee, pentru a-și face datoria de contribuabili, casieriile fiind abordabile, în acest sens, abia de luni, 14 ianuarie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: