În 2012, numărul intervențiilor ISU Suceava a fost de 3,3 ori mai mare ca în 2009

Anul 2012 a fost unul deosebit de încărcat pentru angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” (ISU) Suceava, după cum reiese din raportul de activitate pe anul trecut prezentat de șeful instituției, col. Ion Burlui, în cadrul Ședinței de bilanț al CJSU Suceava organizată pe parcursul zilei de ieri.
 

Diversificarea misiunilor ISU Suceava a condus în ultimii 4 ani la o creștere de la an la an a numărului de intervenții, cu o medie de 48%, în 2012 numărul intervențiilor fiind de 3,3 ori mai mare decât cel din anul 2009. Din datele puse la dispoziție de col. Ion Burlui, pe parcursul anului trecut s-au înregistrat 5.400 de solicitări pentru situații de urgență, reprezentând o medie de circa 14 pe zi, cele mai multe dintre ele fiind reprezentate de cazurile asistate de SMURD (57,11%). Din păcate, glumele proaste făcute de suceveni inconștienți au dus și la înregistrarea în 2012, a 17 deplasări cu autospecialele din dotare la alarme false. „În urma acțiunilor de intervenție, au fost salvate aproape 3.200 de persoane, dar, din păcate, la nivelul anului 2012, situațiile de urgență au luat, ca tribut, și un număr de 39 de vieți, pentru care nu s-a mai putut face nimic”, a declarat, în cadrul ședinței de bilanț a CJSU Suceava, Ion Burlui. Printre intervențiile cele mai dificile, șeful ISU Suceava a enumerat incendiul de la fabrica de reciclare a cauciucurilor din satul Slobozia, din data de 6 ianuarie, cel izbucnit la finele lunii aprilie la fondul forestier de pe versantul Bârnărel, Vatra Dornei, și cel în care au fost distruse două restaurante vecine din centrul municipiului reședință de județ. Ion Burlui nu a uitat însă nici de intervenția pirotehnică de amploare, când, pe o suprafață de circa 1,2 ha de teren, au fost descoperite și asanate, o singură dată, circa 1.800 de proiectile de artilerie. „Cu eforturile financiare unite ale Consiliului Județean Suceava și ale Asociației Pompierii Bucovineni s-a reușit operaționalizarea echipei de scafandri din cadrul Detașamentului Suceava și suplimentarea dotării cu 13 autospeciale, un sonar și 4 dispozitive de salvare din medii înguste. Totodată, a fost continuată activitatea de specializare a personalului ISU în paramedicină, în anul 2012, 35 subofițeri absolvind cursurile efectuate în centrele de pregătire din Iași, Galați și Oradea, la această oră unitatea putându-se lăuda cu 171 paramedici”, a mai adăugat col. Ion Burlui.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: