De astăzi

Fălticenenii sunt așteptați să-și plătească dările locale

Începând de astăzi, fălticenenii își vor putea plăti taxele și impozitele locale. În urma adoptării ordonanței pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul impozitelor și taxelor locale în Monitorul Oficial al României, Consiliul Local Fălticeni a fost convocat în ședință extraordinară, ieri, 10 ianuarie, la ora 15.
 

Primăria municipiului Fălticeni

Aleșii locali au aprobat în unanimitate propunerea executivului în ceea ce privește păstrarea valorii impozitelor și taxelor locale la nivelul anului 2012. „Pentru anul 2013, în cazul impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport s-au păstrat valorile din anul 2012. Totodată, am menținut reducerea de 10% pentru persoanele fizice și juridice care își achită integral impozitele pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport până la data de 31 martie 2013” ne-a declarat viceprimarul Gheorghe Aldea. Impozitul pe clădirile proprietate a persoanelor fizice se determină prin aplicarea cotei de 0,1% asupra valorii clădirilor. Impozitul pe clădirile proprietate a persoanelor juridice este de 1,3% din valoarea înregistrată în contabilitate pentru clădirile reevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referință, de 10% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referință și de 30% pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referință. Fălticenenii care dețin în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri majorat după cum urmează: cu 65% pentru prima clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 150% pentru cea de-a doua clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu; cu 300% pentru cea de-a treia clădire și următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu. Impozitele sau taxele pe clădiri, terenuri și impozitul pe mijloacele de transport sunt creanțe fiscale anuale și se pot plăti și în două rate egale, până la 31 martie și 30 septembrie inclusiv. Pentru neplata la termenele enunțate, contribuabilii datorează majorări de întârziere stabilite potrivit reglementărilor legale în vigoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI